Sfeervolle vierde editie Moonlight Shopping

Oisterwijk beleefde op 16 december de vierde editie van het kerstevenement “Moonlight Shopping”. En De Molenzangers waren weer voor de derde maal van de partij. Niet als enige muzikale groepering trouwens.

Om zoveel mogelijk bezoekers van onze kerstliederen te laten genieten, traden we op verschillende locaties in het sfeervol aangeklede dorpshart op. Bijzonder was de start op de trappen van het raadhuis. Ons orkestje kreeg daar concurrentie van het carillon in het torentje. En op die trappen hadden onze koorleden een beter zicht dan ooit op onze dirigente Marion Bergman.

Hoe druk het deze keer was bij het ‘maanlicht winkelen’ bleek vooral in de Dorpsstraat: geen doorkomen aan hier en daar.

Een pluspunt in vergelijking met andere jaren was het veel grotere kerstrepertoire waarover we beschikten. Het heeft de nodige repetities gekost, maar dat betekende wel dat we nu ook inhoudelijk sterke liedjes erbij hadden, en ons niet hoefden te beperken tot de geijkte nummers zoals ‘Jingle Bells’. Een van die betere songs was het helaas altijd actuele vredeslied ‘Alles wat ademt’ van Rob de Nijs.

Ten slotte hulde voor de inzet van allen en dank aan onze sponsor Vuur & Vlam. Na drie uur achter elkaar bibberen in de winterse avond zijn hete bitterballen meer dan welkom.

Piet Jacobs